Bejelentés


Dr. Móra László Xavér pszichoterápia, pszichodráma, pszichoanalízis az AstoriKeresés a honlaponLinkekPszichoanalízis

A pszichoanalízis elsősorban akkor javasolt, amikor a problematika a személy életének több vonatkozását érinti pl. a kapcsolatait, a teljesítményét, az örömképességét, a megküzdőképességét. A pszichoanalízishez erős motiváltság szükséges, hisz a pszichoanalízisre hetente 3-4 ülésben kerül sor, ami több éven keresztül tart. A pszichoterapeuta a díványon fekvő páciens mögött ül, így a beteg ellazult állapotban, szabadon asszociálhat. Ez lehetővé teszi, hogy felszínre kerüljenek a tudattalan problémák, fájdalmas emlékek, különböző fantáziák. Fontos szerepe van a pszichoanalitikus óra alatti eseményeknek, a pszichoterapeuta és az analizált személy közötti kapcsolatnak is. A pszichoanalízis hatására lényeges változás várható az analizált személyiségében, erőfeszítésének, belső munkájának hatására átrendeződhetnek kapcsolatai, örömtelibbé válhat élete. A Magyar Pszichoanalitikus Egyesület rendes tagjaként, pszichoanalitikusként végzek pszichoanalízist a Ferenczy Pszichoterápiás Műhelyben, az Astoriánál.
Hírek
Pszichodráma asszisztensi csoportot indítunk

2018. novemberében pszichodráma asszisztensi csoportot indítunk Erdei Kata pszichodráma vezetővel, jelentkezni lehet: 20/3940588, mora.laszlo@ppk.elte.hu

tovább >>


borderline és nárcisztikus zavarok pszichoterápiája

Indulati kontroll / borderline, nárcisztikus zavarok /és más személyiségzavarok pszichoterápiája esetén lehetőség van a Kernberg-féle TFP - áttétel fókuszú - módszer hazai adaptációjában való részvételre nálam és kollégáimnál. A módszer alkalmazásának lehetőségéről, feltételeiről, illetve az alkalmasságról első interjú után tudunk dönteni. további info a módszerről: http://tfp-group-budapest.hu/

Új péntek délutáni önismereti csoort

2018. novemberében új 150 órás pszichodráma önismereti csoportot indítunk Gatter Zsófia pszichodráma vezetővel péntek délutánonként kéthetente 14.00-18.00 az Oktogonnál. A csoportot képzési céllal is ajánljuk.

tovább >>


Felvétel a pszichoterápiás pszichoráma csoportba

Legközelebb 2018. szeptemberében tudunk néhány új csoporttagot fogadni a szerda esti pszichoterápiás pszichodráma csoportunkba. A csoportot minden héten szerdán f6-tól 3/4 9-ig tartjuk.

tovább >>


KÖNYVAJÁNLÓ

Erdélyi Ildikó: Mágikus és hétköznapi valóság Erdélyi Ildikó kiképző pszichodráma pszichoterapeuta és kiképző pszichoanalitikus könyve 2010 ünnepi könyvhetére jelent meg Mágikus és hétköznapi valóság címmel. A szerző írásai bepillantást nyújtanak a laikus számára is a pszichoterapeuta és a páciens / kliens közös alkotási folyamatába:"Az olvasó előtt, mintegy varázsütésre, egy-egy rövidke pillanatra megnyílik a terápiás tér, és alkalma nyílik arra, hogy a pszichoterápiás történésekre, a résztvevők kapcsolatának alakulására rálásson."(Erdélyi)

tovább >>