Bejelentés


Dr. Móra László Xavér pszichoterápia, pszichodráma, pszichoanalízis az Astori

Indulati kontroll / impulzuskontroll / borderline zavarok

Számos betegnek problémát jelent a feszültségei miatt átélt indulatok kontrollálása. Az indulati kontroll zavarok súlyos kapcsolati problémákat is okozhatnak a családban, párkapcsolatban, munkahelyen. Az impulzuskontroll zavarok időnként önsértő magatartást eredményezhetnek. Az indulati kontroll zavarok időszakosak is lehetnek, amelyek a megnövekedett stressz hatására átélt lelki szenvedést kísérik, de lehetnek tartósak is, amelyek szinte a személyiség részévé váltak.

Állapotfelmérés, első interjú, tesztek

Impulzuskontroll zavarok esetén a szokottnál is nagyobb jelentőségű az előzetes állapotfelmérés, amelyre több ülésben kerül sor, és amely során különböző teszteket is alkalmazhatunk. A felmérés után tudjuk eldönteni, hogy milyen kezelés a legmegfelelőbb, illetve, hogy lehetséges-e a bejáró kezelés. Egyes esetekben csak osztályos kezelést tudunk javasolni (Tündérhegy,Thalassa Ház)


Módszer
Impulzus / indulati kontroll zavarok esetén a Kernberg által kidolgozott és nemzetközi kutatásokkal alátámasztott és publikált pszichodinamikus szemlélelű TFP (áttétel fókuszú) pszichoterápiával dolgozom.
Ezekben az esetekben a terápiára heti két ülésben, ülő helyzetben kerül sor.